کسب درآمد از اینترنت

طرح های جابر بن حیان

مقطع پیش دبستانی

پیک تابستانه

دانلود گام به گام

سناریو و الگوی تدریس

پاورپوینت - آموزش و تدریس

دانلود صورت جلسه مدیران مدارس

شرح عملکرد توصیفی

تکلیف هفتگی - پیک آدینه

دانلود تحقیق

آموزش بورس

تحلیل محتوا

برنامه سالانه و تقویم اجرایی

آزمون های هوش

مهارت های دانشگاهی

طراحی و توسعه وب

آموزش های عمومی

دروس دانشگاهی

آموزش های دانشگاهی و تخصصی

برنامه نویسی

مبانی نظری - پیشینه پژوهشی

طرح توجیهی

روایت پژوهی

تخفیف دار

ایده کسب و کار

اسناد وقراردادها

چند پایه

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 15
  • بازدید دیروز : 92
  • بازدید کل : 227814

کودکان اصول اولیه گرامر را متوجه می‌شوند


محققان "دانشگاه پاریس" در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند نوزادان 8 ماهه نیز میتوانند اصول اولیه گرامر را درک کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، دانشمندان می گویند نوزادان ۸ ماهه می‌توانند اصول اولیه دستور زبان را قبل از شروع صحبت درک کنند.

محققان فرانسوی اخیرا ۱۷۵ کودک هشت ماهه فرانسوی را آزمایش کردند و برای آنها یک نوار زبان پخش کردند و مشاهده کردند هنگام گوش دادن به آن نوارها به اشکال مرتبط نیز نگاه میکنند پس از آن محققان دریافتند نوزادان بین محتوا کلمات و دستور ونقش آنها تفاوت قائل هستند.

کلمات دستوری (Function words) شامل ضمایر یا حروف اضافه است ، در حالی که کلمات محتوایی شامل اسم، فعل و صفت هستند.

"جودیت گرویان" (Judit Gervain) نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه پاریس گفت: اغلب اعتقاد بر این است که دستور زبان چیز پیچیده ای است اما کودکان تا سن دو سالگی کلمات بسیاری یاد می گیرند.

وی ادامه داد: طی این مطالعه ما دریافتیم که آنها همزمان با شروع به یادگیری کلمات ، شروع به یادگیری گرامر نیز می کنند.

دکتر گراوین توضیح داد: ما از "روش ترجیح نوبت سر" (head turn preference procedure) استفاده کردیم که طی آن نوزادان یک جا می‌نشینند و به دایره‌های بلندی که در جلوی آنها و در هر طرف قرار دارد، نگاه میکنند سپس ما در آن لحظه اندازه گیری کردیم که یک کودک چند لحظه برای دیدن دایره وقت میگذارد و میزان توجه آنها را اندازه گیری کردیم و دریافتیم که نوزادان قادر به درک اصول اولیه گرامر هستند .

این محققان تاکید کردند: یافته های ما نشان می‌دهد که نوزادان هشت ماهه نسبت به فرکانس و اطلاعات موقعیت در ورودی زبان حساس هستند. علاوه بر این، آنها از این اطلاعات برای ایجاد درک دستور زبان ابتدایی استفاده می کنند.

کودکان اصول اولیه گرامر را متوجه می‌شوند
انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۸

مسئولیت خانواده‌ها در عبور از بحران کرونا


در روزهایی که شیوع بیماری کرونا در بسیاری از کشورها به بحرانی اجتماعی تبدیل شده و خانواده ها را برای پیشگیری از ابتلا خانه نشین کرده است،‌ هر یک از اعضای خانواده برای گذران این دوران می توانند محیط خانه را برای یکدیگر دلنشین و جذاب کرده تا از پیامدهای ناشی از اجبار در خانه ماندن در امان بمانند.

در شیوع و همه گیری بیماری ها معمولا پزشکان و متخصصان بهداشتی قرنطینه خانگی را مهمترین و اولین راهکار برای جلوگیری از گسترش و ابتلا به بیماری می‌دانند. اکنون نیز که بیماری کرونا به مرحله همه گیری رسیده است، پایگاه خبری گاردین راهکارهای ساده و مهیجی را برای طی کردن این دوران برای خانواده ها ارائه کرده است.

قرنطینه خانگی اولین قدم برای جلوگیری از گسترش ویروس کروناست. با این حال در خانه‌ ماندن برای مدت طولانی و عدم شرکت در فعالیت‌های اجتماعی اثرات روحی و روانی متفاوتی بر افراد دارد. معمولا افراد در این روزها گله می‌کنند که بسیار بی‌حوصله و کسل هستند. از طرفی درک اهمیت این موضوع برای افراد بالغ بسیار ساده‌تر از کودکان است؛ بنابراین والدین وظیفه خطیری دارند و آن حفظ شادی و روحیه خود و کمک به سایر افراد خانواده در این زمینه است.
گاردین دستورالعمل ساده‌ای را برای افزایش شادی و سلامت روانی خانواده‌ها در دوران قرنطینه بیان کرده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

با اعضای خانواده برنامه ریزی کنید
پیشنهاد روان‌شناسان این است که در اولین فرصت یک جلسه برگزار کنید و با اعضای خانواده در این مورد صحبت کنید. در ابتدا شرایط را برای فرزندان متناسب با سنشان توضیح دهید و نقطه نظرات و ایده تمام افراد خانواده را بشنوید و یادداشت کنید. سپس فهرستی از تمام نظرات و علایق تهیه کنید و مطابق با آن برنامه بریزید.

با فرزندان صادق باشید
نیازی نیست فرزندان به ویژه کودکان را از این شرایط بترسانید و ایجاد دلهره و اضطراب کنید؛ ولی با آنان صاق باشید و شرایط را به زبان ساده شرح دهید و آنان را مطمئن کنید که در صورت رعایت اصول بهداشتی مشکلی نخواهند داشت و به زودی به شرایط عادی باز خواهند گشت

چیدمان خانه را تغییر دهید
مهمترین قدم برای ایجاد آرامش در خانه، تغییر چیدمان آن است. اکنون تمام وقت شما در خانه سپری می‌شود، بنابراین فضای خانه باید محیطی پرنشاط، شاد و چشم‌نواز باشد.
مسلما بسیاری از والدین در این دوران دورکار هستند، بنابراین نیاز دارند زمان‌هایی از روز را تنها باشند و امور مربوط به شغل را مدیریت کنند. در این حالت اختصاص دادن یک اتاق برای کار ضروری است.
فضایی را برای انجام شغلتان در منزل درنظر بگیرید که کاملا پرنور، مرتب و متناسب با روحیه شما باشد. انجام دادن کار در محیط نشیمن و در کنار بقیه اعضا نه تنها تمرکز و توجه شما را کاهش می‌دهد؛ بلکه بقیه اعضای خانواده را کسل و مضطرب می‌کند.
از طرفی با همفکری و مشورت اعضای خانواده چیدمان خانه را تغییر دهید. این کار علاوه بر ایجاد تنوع، ‌تاثیر بسزایی در ارتقای روحیه دارد.

از بازی‌های فکری غافل نشوید
شما به عنوان والدین وظیفه دارید محیط مفرحی را برای خود و کودکان ترتیب دهید. بنابراین دست به کار شوید و لیستی از فعالیت‌های شاد و سرگرم‌کننده ترتیب دهید و هر روز بخشی از آن را انجام دهید. این فعالیت‌ها می‌توانند شامل انواع بازی‌های فکری، کامپیوتری و فیزیکی باشند.

کارهای عقب‌مانده را انجام دهید
همه افراد کارهای عقب‌افتاده‌ای دارند که هیچ وقت زمان مناسبی برای تکمیل آن نیافته‌اند؛ مطمئن باشید اکنون بهترین زمان است. کارهای عقب‌مانده را فهرست کنید و با برنامه هر روز یک قدم کوچک به پیش روید.

با دیگران به طور مجازی در ارتباط باشید
گرچه ارتباط فیزیکی شما با دنیای بیرون قطع شده است؛ ولی اکنون به لطف گوشی هوشمند و شبکه‌های اجتماعی در کوتاهترین زمان و با یک کلیک ساده با هر شخصی که بخواهید مرتبط می‌شود. ساعاتی از روز را به گفتگو با دوستان و فامیل اختصاص دهید. می‌توانید در این فعالیت، متناسب با مخاطب، اعضای خانواده را نیز دعوت کنید و تماس‌های تصویری برقرار کنید.
مطمئن باشید این کار هم برای شما و هم فرزندان بسیار مهیج و جالب خواهد بود.

به اخبار جعلی و شایعات توجه نکنید
نیازی نیست تمام وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی و به ‌دنبال اخبار و آمار باشد. این کار موجب ایجاد استرس برای شما و بقیه اعضای خانواده می‌شود. دنبال‌کردن اخبار و توصیه‌های پزشکی از منابع موثق ضروری است. ولی در این کار میانه رو باشید و فقط به نکات مفید و سودمند توجه کنید.

باشگاه خانگی خود را راه بیاندازید
برای ورزش منتظر ثبت نام در باشگاه نباشید. در سراسر اینترنت برنامه‌های آموزشی ورزشی متنوعی باتوجه به شرایط بدنی متفاوت وجود دارد. این برنامه‌ها را دانلود کنید و ساعتی از روز را به آن اختصاص دهید.
برای مثال از فرزندان بخواهید سر ساعت ۵ بعد از ظهر با لباس ورزشی آماده باشند و همگی با هم با ویدئوهای آموزشی ورزش کنید. مطمئن باشید این تجربه برای تمام اعضای خانواده به ویژه کودکان بسیار دلچسب خواهد بود؛ از طرفی از اضافه وزن جلوگیری می‌کند.

دستورالعمل‌های غذایی مختلف را امتحان کنید
می توانید هر روز یک برنامه غذایی جدید داشته باشید و برای تهیه آن از تمام اعضای خانواده کمک بگیرید. شرکت دادن کودکان در پخت انواع غذا، شیرینی و دسر کار بسیار لذت‌بخشی است.

با هم فیلم ببینید
فهرستی از فیلم‌های شاد تهیه کنید و هر شب سر ساعت مشخصی محیطی مانند سینما فراهم کنید و با هم فیلم ببینید.

به حریم شخصی هم احترام بگذارید
تمام افراد نیاز دارند ساعاتی هر چند کم از روز را تنها باشند و به کارهای خود سرو سامان دهند. این فرصت را به هم بدهید.

در خود و دیگران ایجاد انگیزه کنید
در زمان حال زندگی کنید و از فراغتی که در اختیار دارید، نهایت لذت را ببرید.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

مسئولیت خانواده‌ها در عبور از بحران کرونا
انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۸

سبک مطالعه درس اقتصاد


به نام خدا

در آزمون سراسري 15 سؤال (معمولاً از هر درس يک سؤال) طرح مي‌شود و يکي از درس‌هاي کليدي و رتبه‌ساز در رشته‌ي انساني به حساب مي‌آيد.

ارزش درس اقتصاد در کنکور: درس اقتصاد در زيرگروه 1 کنکور سراسري ضريب (1)، در زيرگروه‌هاي 2 و 4 ضريب (2) و در زيرگروه 3 يعني براي رشته‌هاي حسابداري، اقتصاد، خبرنگاري و انواع مديريت با ضريب (3) اهميت بسزايي دارد. حدود 90/51 درصد قبول‌شدگان کنکور سراسري اين درس را بين 10 تا 40 درصد مي‌زنند.

درس اقتصاد از سه بخش تشکيل شده است:

1. مفهومي: مطالب مفهومي کتاب اقتصاد شامل اقتصاد در تعليم اسلام، محاسبه‌ي توليد کل جامعه، تورم، عرضه و تقاضا، بهره‌وري (سياست‌هاي پولي و مالي)، توزيع درآمد و معيار سنجش آن، تأثير عملکرد افراد بر متغيرهاي کلان، اهميت بودجه‌ي کل کشور و انواع نرخ‌هاي مالياتي و دولت توسعه است.

2. مسائل: مسائل اين درس شامل محاسبه‌ي ماليات، ارزش افزوده‌ي صرفه‌جويي در مصرف برق، نرخ اشتغال و بيکاري، عرضه و تقاضا، استهلاک درآمد ملي، ناخالص ملي، درآمد و سود و زيان و محاسبه‌ي نسبت دهک‌ها به يکديگر است.

3. جنبه‌ي حفظي

توصيه‌هايي براي مطالعه‌ي درس اقتصاد:

  • - درس اقتصاد را سطر به سطر، پاراگراف به پاراگراف و عميق بخوانيد، بفهميد و جزئيات و نکات آن را استخراج کنيد.

  • - نکات استخراج‌شده را طبقه‌بندي کنيد و تست‌هاي طبقه‌بندي‌شده را پاسخ دهيد.

  • - موضوع‌هاي مبهم را خوب رفع اشکال کنيد و نکات آن را استخراج کرده و در کتاب خودآموزي وارد کنيد.

  • - در مرحله‌هاي بعد روي اشکالات متن درس و تست‌ها تمرکز کنيد.

  • - مهم‌ترين کار شما در اين درس اشکال‌گيري دقيق است. اين کار با استفاده از قدرت تشخيص خود پس از تمرين و تست کار کردن و مارک‌دار کردن آن‌ها امکان‌پذير است.

سبک مطالعه درس اقتصاد
انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۸

روش مطالعه درس جغرافیا


بسم الله الرحمن الرحیم

روش مطالعه جغرافیای دهم:

هر ساله 15 سوال از کنکور سراسری مختص به درس جغرافیا است که در مجموع با تعداد سوالات تاریخ 30 سوال کنکور را تشکیل میدهند.

بسیاری از دانش آموزان درس جغرافیا را همانند درس تاریخ حفظ میکنند(هر چند که این روش غلط است) و یا روش های مطالعه ای را که در درسهای دیگر استفاده می کنند در این درس پیاده می کنند.

اما بر خلاف این شیوه باید بدانید که مطالب جغرافیا حفظ کردنی نیستند و دانش آموزان در واقع باید آنها را بفهمند.

فهمیدن این درس به شما کمک میکند که مطالب در حافظه بلند مدت شما بماند و کمتر باعث فراموشی آن بشود.این کار به عملکرد شما در آزمون کمک خواهد کرد.

شیوه های یادگیری درس جغرافیا:

1) قبل از حاضر شدن در سر کلاس(معمولا در روز قبل)به پیش مطالعه این درس بپردازید.

برای این کار لازم است که مطالب را از کل به جز روخوانی کنید.ابتدا به روخوانی نام درس و تیترها و....مشغول شوید و بعد به سراغ جزئیات کتاب بروید.

2) در حین آموزش از مطالب و نکاتی که دبیر شما آن را بازگو میکند غافل نشوید و حتما آنها را یادداشت کنید.سعی کنید در مباحثات کلاس شرکت کنید.

3) هنگامی که به خواندن این درس مشغول میشوید از رابطه ی علت و معلولی مطالب کتاب غافل نشوید.زیرا اساس علم جغرافیا را رابطه ی علت و معلولی تشکیل میدهد.

4) بعد از تسلطی که شما بر متن کتاب پیدا میکنید لازم است که فعالیتهای کتاب خود را حل کنید.فعالیت های داخل کتاب درسی به کنکاش درآوردن ذهن شما و تثبیت آموخته ها و افزایش آگاهی شما کمک میکند.

5) قبل از هر آزمون و با توجه به برنامه پیشروی درس جغرافیا به جدول بندی مباحث بپردازید.در این جدول لازم است که اسامی جغرافیا را بنویسید:از قبیل نام کوه ها و رودها و مرزها و اعداد.....به همراه جزئیات دقیق آنها.این کار به سازمان بندی شدن ذهن شما کمک شایانی میکند.

(در این میان از محتوا و نکات بسیار ریزی که در داخل تصاویر کتاب درسی شما نوشته شده است اصلا غافل نشوید).

6) به بازیابی کردن عادت بکنید و سعی کنید این شیوه را هیچگاه از قلم نیندازید.در بازیابی به نکات و خلاصه هایی که از قبل آن را فراگرفته اید اشاره کنید و شب قبل هر آزمون آنها را مطالعه کنید.(بعد از این کار سعی کنید بازیابی شما از طریق تست زدن آزمونهای غیرحضوری و کتاب جامع و آبی باشد).

7)از تصاویر و فعالیتهای کتاب حتما سوالاتی در آزمون شما طراحی میشود.این مباحث بسیار حائز اهمیت میباشند و این را بدانید که در سالهای گذشته دست طراحان کنکور برای طراحی همچین سوالاتی بسیار باز شده است.

8)حتما سوالات غلط و نزده خود را بعد از هر آزمون چک کنید و آنها را در کتاب خود وارد کنید و بدانید که حتما از آنها سوالاتی در آزمونهای بعد شما خواهد آمد.

9) لازم است بدانید که جغرافیا از آن دسته از درسهایی میباشد که قابلیت طراحی همه نوع سوال را دارد و این نکته را فراموش نکنید که در هر آزمون کتاب شما نسبت به سایر منابع اولویت بیشتری دارد و حتما باید تمرکز شما بر روی کتاب درسی باشد.

روش مطالعه درس جغرافیا
انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۸

استفاده از تمرکز


افکارتان را بر هدفی که برای آن تلاش می‌کنید متمرکز کنید. پرتوهای خورشید تا زمانی که متمرکز نشوند نمی‌سوزانند. برای افزایش تمرکزتان از خود سوال زیر را بپرسید و به آن پاسخی واضح و روشن بدهید، سپس بر اساس پاسخ نتیجه‌گیری کنید و در صورت نیاز تغییر رویه دهید:

 

موانع تمرکز شما چه چیزهایی‌ هستند؟

 

این موانع می‌توانند افکار مزاحم، محیط نامناسب مطالعه، فضای مجازی و موانعی از این دست باشند. باید موانع تمرکزتان را شناسایی و تحلیل کنید سپس تمام تلاشتان را در جهت برطرف کردن آن‌ها به کار ببندید .اگر به درستی مانع تمرکز را تشخیص دهید و برطرف کنید خواهید دید که چگونه مطالعه‌ی شما کیفیت و سرعت پیدا خواهد کرد. این‌گونه قطعا پیروز میدان هستید .‌

استفاده از تمرکز
انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۸

هنر مسئولیت‌پذیری را یاد بگیریم!


من به‌عنوان پدر از این جمله بسیار آموخته‌ام که می‌گوید: «با دادن مسئولیت بیشتر، نه پول بیشتر، به فرزندانتان انگیزه بدهید.» این احساس مسئولیت و مسئولیت‌پذیری است که انگیزه‌ می‌دهد و ما را به تحرک بیشتر وامی‌دارد. فرزندان ما در زندگی روزمره‌ی خود به‌وفور، با مسئله یا معضلی عملی یا ذهنی مواجه می‌شوند و به راه‌حل نیاز دارند. در این مواقع، احساس مسئولیت است که سخت به کارتان می‌آید. احساس مسئولیت به کاری که می‌کنید، فضلیت بزرگی است که هر دانش‌آموزی باید آن را در خودش تقویت کند. به‌جای ارجاع مسئله به دیگران، خود کمر همت ببندد و با تمرکز کامل بر حل مسئله، از هیچ تلاشی دریغ نورزد.

احساس مسئولیت است که انگیزه‌ را ایجاد و قدرتمند می‌سازد. احساس مسئولیت باارزش‌ترین دارایی شماست.

هنر مسئولیت‌پذیری را یاد بگیریم!
انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۸

شما هم داستان موفقیت خود را بنویسید


حتماً شما هم برای فرزندتان داستان می‌خوانید. آنچه باید به آن توجه کرد، گفت‌وگو درباره‌ی آن چیزی است که خوانده‌اید. با فرزندتان درباره‌ی آنچه خوانده‌اید، حرف بزنید. بگذارید او هم دریافت خود را از داستان بگوید. بیشتر شنونده باشید تا گفت‌وگو بین شما و فرزندتان شکل بگیرد.

داستان‌های موفقیت را خودتان هم بخوانید و اگر با تلاش و زحمت خود موفقیتی کسب کرده‌اید، با جزئیات تعریف کنید.

چند روز پیش، درباره‌ی یکی از درس‌ها با فرزندم صحبت کردم و گفتم که ابتدا در این درس خوب نبودم؛ ولی با گفت‌وگو با پدر و مادرم به راه‌حل رسیدم و حرکت را شروع کردم. بعدها این درس به نقطه‌قوتم تبدیل شد.

به فرزندانمان یاد بدهیم که همه از ابتدا همه‌چیز را بلد نیستند. اگر دانش‌آموزی در درس ریاضی قوی است، به‌دلیل روش درست و تلاش زیاد اوست.

شروع کنیم به بازگوکردن داستان‌های موفقیت علمی و شغلی نزدیکانمان. تلاش‌های آن‌ها را پررنگ کنیم. روحیه‌ی تلاش و جست‌وجوگری را در فرزندمان شکوفا کنیم.

فرزندمان هم داستان موفقیتی خواهد داشت که هرگاه برایش بازگو کنیم، انرژی و توانی دوچندان و اعتمادبه‌نفس ویژه‌ای خواهد گرفت. تلاش کنیم که خودمان هم داستان موفقیت داشته باشیم.........

شما هم داستان موفقیت خود را بنویسید
انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۸

با چه روشی ساعت درونی بدنمان را تنظیم کنیم؟


قبل از تغییر ساعت بهاری چه کارهایی می توانیم انجام دهیم تا به تنظیم بدن مان کمک کنیم؟

همانطور که می دانید اول بهار و آخر تابستان ساعت رسمی تغییر می کند و از آنجایی که این موضوع اهمیت زیادی در زمان بندی و تنظیم بدن دارد، آماده نبودن بدن برای این تغییر می تواند عواقبی را به همراه داشته باشد. کارشناسان می گویند خطر تصادفات رانندگی، سکته های قلبی و حتی سکته مغزی با از دست دادن ساعت فصلی خواب در هنگام تغییر ساعت در ماه مارس(فروردین) افزایش می یابد.

این اتفاق با عنوان اثر جلو کشیدن ساعت یا “DST effect” شناخته می شود. این اتفاق می تواند به محرومیت از خواب کوتاه مدت و ناهماهنگی شبانه روزی منجر شود که نوسانات خلقی را به ویژه در کودکان و نوجوانان، افراد دارای وضعیت سلامت روان و افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند به وجود می آورد. برنامه ریزی برای آینده و انجام برخی تنظیمات کوچک قبل از تغییر زمان، خطر را کاهش می دهد و تأثیر این تغییر ساعت را به حداقل می رساند.

در این مطلب به چندین راهکار در زمینه تطابق بیشتر بدن با تغییر ساعت می پردازیم. با توجه به اینکه در آستانه تغییر ساعت در اولین روز از نوروز قرار داریم، مطالعه راهکارهای کمک کننده برای تنظیم بدن می تواند برایتان مفید باشد. با ما همراه باشید.

ساعت درونی خود را مجددا تنظیم کنید

حفظ سلامت خواب یک قانون کلی برای عملکرد مناسب بسیاری از ارگان های بدن است، اما در این موقعیت، از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است.

 

دکتر دانیل اس. لوین، متخصص مسائل مربوط به خواب و روانشناس بالینی در بیمارستان ملی کودکان در واشنگتن می گوید: “سلول های قلب، کبد، ریه ها، روده و مغز تا حدود زیادی توسط ژن ها یا ساعت های داخلی بدن تنظیم می شوند. این سلول ها نیز به یکدیگر سیگنال می دهند. اگر آنها در زمان های اشتباه به یکدیگر سیگنال بدهند یا هورمون ها در مواقع اشتباه آزاد شوند، شواهدی مبنی بر تأثیر منفی طولانی مدت بر روی کلیه رفتارها و عملکردهای مختلف سلامتی وجود دارد.”

 

مگر اینکه بدن خود را برای ایجاد تغییر آماده کنیم، جلو کشیدن ساعت در بهار، باعث می شود که ریتم شبانه روزی ما نیز تغییر کند. دکتر شالینی پاروتی، مدیر مرکز تحقیقات پزشکی خواب در بیمارستان سنت لوک در سنت لوئیس و عضو آکادمی خواب آمریکا موارد زیر را پیشنهاد می کند:

- سه شب قبل تغییر ساعت، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زودتر به رختخواب بروید. به عنوان مثال اگر همیشه ساعت ده شب به رختخواب می روید، شب اول ساعت ۹:۴۵، شب دوم ساعت ۹:۳۰ و شب سوم ساعت ۹:۱۵ به رختخواب بروید.

  • - کارهای روزمره ای که نشانه های زمانی بدنتان هستند را نیز تنظیم کنید. به عنوان مثال شام را زودتر میل کنید.

  • - روز قبل از تغییر ساعت، ساعتتان را به یک ساعت زودتر تنظیم کنید و سپس شب همان ساعتی که همیشه می خوابید، به رختخواب بروید.

زمانی که به جای تغییر یک شبه، چندین روز را صرف تنظیم ساعت درونی بدنتان می کنید، از یک شوک غیرضروری به سیستم بدنی خود جلوگیری می ‌کنید.

 

دکتر استرلینگ رانسون، پزشک خانواده در ویرجینیا می گوید: “به خودتان کمک کنید که ساعت درونی بدنتان را به آهستگی تنظیم کنید، در این صورت وقتی ساعت خود را به جلو بکشید دیگر بدنتان تقریبا تنظیم شده و دیگر روزهای بعد از آن احساس خواب آلودگی نمی کنید.”

 

و اگر در تلاش برای تنظیم مجدد ساعت درونی خود هستید، رانسون توصیه می کند روز خود را با قرار گرفتن در معرض نور طبیعی شروع کنید. او می گوید: “ما به طور کلی توصیه می کنیم که افراد هنگام بیدار شدن در معرض نور طبیعی قرار بگیرند و این نور طبیعی خورشید است که به تنظیم ساعت شما کمک می کند بنابراین ریتم های شبانه روزی شما مرتب خواهد شد.”

یک هفته قبل از تغییر ساعت تابستانی، صبح ها کمی زودتر از خواب بیدار شوید و به پیاده روی یا خوردن صبحانه در بالکن مشغول شوید تا دریافت نور طبیعی را افزایش داده و ریتم شبانه روزی خود را تنظیم کنید.

مصرف کافئین در شب را محدود کنید

اگر به طور مرتب کافئین مصرف می کنید، در طول هفته قبل از تغییر ساعت بهاری، پارامترهایی را برای خود مشخص کنید تا به شما کمک کند به هدف تنظیم مجدد ساعت درونی خود برسید.

متخصصان توصیه می ‌کنند که مصرف کافئین در بعد از ظهر و اوایل شب را محدود کرده و به آرامی میزان مصرف کافئین را در روزهای نزدیک به تغییر ساعت تابستانی کاهش دهید. مصرف چای، قهوه و یا هر نوشیدنی کافئین دار دیگر در عصر یا شب، الگوهای خواب شما را بر هم خواهند زد. برای افرادی که می‌ خواهند زودتر از هر شب به رختخواب بروند، کافئین می ‌تواند به عنوان مانع در رسیدن به این هدف عمل کند.

راهکار دیگری که می توانید در زمینه کاهش مصرف کافئین انجام دهید این است که کم کم و به تدریج میزان کافئین را پایین بیاورید، به عنوان مثال از قهوه ها یا چای های حاوی کافئین کمتر استفاده کنید و به تدریج این میزان را نیز کاهش دهید.

والدین نیز باید منابع کافئین پنهان که می تواند باعث مشکلات خواب کودکان و نوجوانان شود، را در نظر بگیرند. لوین معتقد است بستنی شکلاتی و شیر شکلات نیز مشکل ساز هستند.

برای این منظور شما باید میزان قرار گرفتن فرزندانتان در برابر منابع غذایی و نوشیدنی هایی که باعث اختلال در خواب می شوند را محدود کنید، زیرا با مصرف منابع کافئین به مختل شدن خواب آن ها و مشکلات جنجالی پس از تغییر ساعت تابستانی مواجه خواهید شد. دکتر رانسون معتقد است که در صورتی که به تنظیم ساعت درونی بدن فرزندانتان توجهی نداشته باشید، پس از تغییر ساعت تابستانی آن ها پرخاشگر و بداخلاق خواهند بود.

نسبت به صفحه نمایش ابزار دیجیتال سخت گیرانه تر عمل کنید

متخصصان معتقدند که در روزهای نزدیک به تغییر ساعت تابستانی باید استفاده از ابزار دیجیتال یک ساعت قبل از خواب را محدود کنید. دکتر رانسون می گوید : “یک ساعت قبل از خواب، یک زمان بسیار مهم و تاثیر گذار در تجربه یک خواب باکیفیت است.”

نور آبی صفحه نمایش موبایل یا هر ابزار دیجیتال دیگر، می ‌تواند تولید ملاتونین یا هورمون خواب را سرکوب کند.

سعی کنید در ساعات پایانی شب استفاده از ابزار دیجیتال را محدود کرده و آن را با کتاب خواندن، حل کردن جدول و یا هر کار دیگر جایگزین کنید. در صورتی که مجبور به کار با رایانه یا کامپیوتر هستید سعی کنید تا حد امکان این کارها را زودتر از ساعات پایانی شب انجام دهید و یا به ساعات ابتدایی روز بعد موکول کنید.

مطالعات نشان می دهند مختل شدن خواب در بین دانش آموزان با کاهش هوشیاری و عملکرد شناختی همراه است.

یک گزارش حاکی از افزایش ۶ درصدی خطر تصادفات کشنده در ارتباط با تغییر ساعت تابستانی است. سالم و ایمن نگه داشتن خانواده مان به معنای دقت و احتیاط برای کمک به آنها در تنظیم تغییرات آینده است.

نحوه انگیزه دادن والدین به فرزندان

صحبت کردن و متقاعد کردن فرزندان برای حفظ ریتم شبانه روزی می تواند خود یک چالش باشد. کارشناسان می گویند والدین باید با توضیح فواید آن بحث را شروع کنند.

 

دکتر لوین می گوید: “صحبت در مورد کارهایی که باید فرزندتان در بلندمدت انجام دهد، را کمتر کنید. درعوض، او را تشویق کنید تا یکی از ایده های پیشنهادی قبلی را امتحان کنند.”

 

دکتر لوین معتقد است که کنترل رفتارهای خواب به مدت ۷ الی ۱۰ روز توسط نوجوانان زمانی کافی برای مقابله با عوارض ناشی از تغییر ساعت تابستانی است. زمانی که فرد نوجوان این کنترل را احساس کند، احساس بهتری خواهد داشت و به فواید آن نیز پی خواهد برد. در این مرحله شروع به یادگیری برخی از مهارت های لازم برای مواجهه با این شرایط خواهد کرد.

سعی کنید به فرزندانتان بگویید که این تغییرات و رفتارهای کنترلی را با دوستانشان هم درمیان بگذارند و تجربه هایشان را با آن ها به اشتراک بگذارند، این می تواند انجام برخی از رفتارهای مثبت را تقویت کند.

 

لوین می گوید: “زمانی که تمام افراد خانواده خود را ملزم به رعایت موارد گفته شده کنند، بسیار تاثیرگذارتر خواهد بود، به عنوان مثال یک قانون در بین افراد خانواده اعمال شود و آن این باشد که بعد از ساعت ۹ شب هیچکس از هیچ کدام از ابزار دیجیتال استفاده نکند.”

با چه روشی ساعت درونی بدنمان را تنظیم کنیم؟
انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۸

لطیفه‌های ریاضی شماره1


منطق ریاضى

هر مساله اى که دیدى آسون داره حل میشه، بدون راهِ حلت اشتباهه!

***

پیتزافروش: پیتزا رو براتون چهار قسمت ببرم یا هشت قسمت؟

مشتری: من زیاد گرسنه نیستم، همون چهار قسمت كافیه.

 

آموزگار پس از پایان درس:

می دونم این بار هم %80 از شما درس را نفهمیدید.

شاگرد از ته كلاس: آقا ما كه اصلاً این قدر نیستیم!!!

***

دو دوست سوار بالُن بودند و بخاطر مه بسیار غلیظ مسیر خود را گم كرده بودند و در دهی پایین آمدند.

از كسی كه از آنجا می گذشت، پرسیدند: ما كجایم؟

رهگذر پس از مدتی فكر كردن گفت: شما در سبد یك بالُن هستید.

یكی از آن دو دوست به دیگری گفت، این رهگذر باید ریاضیدان باشد.

....چرا؟ !

1-رهگذر پیش از پاسخ دادن زیاد فكر كرد.

2- پاسخش 100% درست است.

3- پاسخش بدرد نخور است و كمكی برای ما نیست.

لطیفه‌های ریاضی شماره1
انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۸

تمام حواستان را در کلاس متمرکز کنید


به محض ورود به کلاس، قلم و کاغذ خود را روی میز بگذارید. معلمتان تصمیم گرفته است، درس جدید بدهد. از لحظه‌ای که معلم شروع کرد، شما هم او را دنبال کنید. آنچه از درس می‌فهمید، به‌صورت جمله‌ای کوتاه یا سؤال یا واژه‌ای مهم بنویسید. معلم را رها نکنید. به مغزتان فرمان بدهید که «تو باید امروز چیزی یاد بگیری». سخن معلم هنگام درس‌دادن فراز و فرود پیدا می‌کند. مکث‌ها، استراحت‌های لحظه‌ای، یادداشت‌های او روی تخته و پرسش‌های آنی‌اش را جدی بگیرید. کوتاه نیایید. این نوعی مسابقه است. حین مسابقه‌ی فکری، موضوعی حاشیه‌ای یا بازیگوشی هم‌کلاسی‌ها ممکن است حواستان را ‌پرت کند. فرصت کلاس به‌زودی به پایان می‌رسد و شما می‌مانید و یک مشت واژه و پرسش و جمله‌های منقطع. دانش و اطلاعات درس جدید دارد در ذهنتان ته‌نشین می‌شود. کافی است چند دقیقه از روی نوشته‌هایتان به بازیابی مطالب درس جدید بپردازید.

به دریافت خود از این کلاس درس، چه نمره‌ای می‌دهید؟

تمام حواستان را در کلاس متمرکز کنید
انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۸

با دوستانتان یک تیم فوق العاده درست کنید


سعی کنید با دوستان هم‌کلاسی‌تان، تیم دوسه‌نفره یا چندنفره بسازید. با بودن در گروه است که می‌توانید نقاط قوت خود را بشناسید و حداکثر بهره را ببرید. توصیه می‌کنم در پایان کلاس درس، این پرسش را به بحث بگذارید: بهترین نکته‌ی درسی که آن روز یاد گرفته‌اید چیست و چرا از یادگیری‌اش لذت می‌برید؟

گفت‌‌وگو و تبادل‌نظر درباره‌ی نقاط قوت بازی انگیزه‌بخش و انرژی‌دهنده‌ای است که هر دانش‌آموزی را سرحال می‌آورد. هر کدام از شما وقتی آموخته‌ها و علایق خود را صمیمانه با یکدیگر قسمت می‌کنید، بهتر می‌آموزید.

نکته‌ی مهم‌تر: از نقاط قوت هم‌تیمی خود، واضح و آشکار، تجلیل کنید و توضیح دهید که چرا او را عضوی تا به این حد ارزشمند برای تیم خود می‌دانید. مطمئن باشید که با اتخاذ این روش، خیلی زود، هم بهتر یاد می‌گیرید و هم هنر ارتباط جمعی را در خودتان تقویت می‌کنید.

با دوستانتان یک تیم فوق العاده درست کنید
انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۸

جایگاه always کجای جمله زبان انگلیسی است؟


جایگاه always کجای جمله زبان انگلیسی است؟

 

 

جایگاه always در جمله – از مهمترین نکات گرامری زبان انگلیسی که باید به آن توجه ویژه ای کرد و محل قرار گرفتن کلمات در جمله است. در زبان انگلیسی با توجه به نوع کلمه محل قرار گرفتن آن در جمله نیز متفاوت است. در این مطلب به جایگاه always در جمله زبان انگلیسی می پردازیم.

Always

جایگاه always در جمله

کلمه ی always معمولاً پس از اولین فعل کمکی یا فعل وجهی و پیش از فعل اصلی می آید:

You should always be careful walking alone at night.

موقعی که شب تنها پیاده راه می روید باید همیشه احتیاط کنید.

.He always had a room of his own

همیشه یک اتاق برای خودش داشت.

He always wanted a room of his own.

همیشه دلش می خواست اتاقی برای خودش داشته باشد.

اما جمله های زیر غلط هستند:

He had / wanted always a room of his own.

You should be always careful walking alone at night.

البته هرگاه یکی از صیغه های فعل to be ، فعل اصلی جمله باشد، کلمه ی always بعد از آن می آید:

.I am always hungry

همیشه گرسنه ام.

باید توجه داشت که این کلمه همواره با یک (l) و به صورت always نوشته می شود و صورت های allways یا all ways غلط هستند.

جایگاه always کجای جمله زبان انگلیسی است؟
انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

وظیفه ما چیست؟ کودک مان را با درس و تلاش پیوند دهیم


کار مهمی که ما پدرها و مادرها در قبال فرزندانمان باید انجام دهیم، درگیرساختن او با موضوع درس و کتاب و تبدیل یادگیری و تلاش به اولویت اصلی اوست.

باید تلاش کنیم که همواره فرزندمان در بازی بماند، تلاش کند و اهداف کوتاه‌مدت و میان‌مدت و بلندمدت داشته باشد. روی اهداف کوتاه‌مدت و هفتگی خود تمرکز کند و پس از رسیدن به هر هدف، هدف دیگری برای خود تعیین کند. باید یاد بگیرد که با هر شکست و نمره‌ی نامطلوبی کنار نکشد. این یک اصل است. حتماً شنیده‌اید که می‌گویند شکست مقدمه‌ی پیروزی است. پس مهمْ ادامه‌دادن است و رهانکردن اولویت اصلی. وقتی در درسی ضعیف باشد، اگر آن درس به موضوع اصلی‌اش تبدیل شود، بدون شک، وضعیت را تغییر خواهد داد.

وظیفه ما چیست؟ کودک مان را با درس و تلاش پیوند دهیم
انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

در نوروز کودکمان را در خواندن درس همراهی کنیم


تعطیلات نوروز بهترین فرصت برای یادگیری است، به خصوص اگر این یادگیری با تفریح، دیدوبازدید و مسافرت چند روزه همراه باشد. مهم‌ترین بخش از این فرآیندِ یادگیری، همراهی شما اولیای گرامی در این ایام خواهد بود. در این روزها زمانی را هم به فرزند خود اختصاص دهید،کنار او بنشینید و از او بخواهید تا به سوالات کتاب نوروز پاسخ دهد. جواب‌ها را با کمک هم بررسی کنید، اگر پاسخی اشتباه بود به او کمک کنید تا علت اشتباه خود را پیدا کند و یادگیری‌اش را کامل کند. با همراهی او نکات جدید هر سوال را به کتاب خودآموزی منتقل کنید. در نهایت برای تکمیل جمع‌بندی از کتاب درسی کمک بگیرید.

همراهی شما با فرزندتان چند مزیت مهم خواهد داشت:

همراهی شما اعتماد به نفس فرزندتان را افزایش خواد داد و او با کمک شما دستاوردهای بیشتری به دست خواهد آورد.

اگر او را به مطالعه در این روزها تشویق کنید از فراموشی مطالب نیم‌سال اول جلوگیری کرده‌اید و کار فرزندتان برای امتحانات پایان سال راحت‌تر خواهد شد.

او در آزمون بعد از عید پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت.

اولیای گرامی،آیا شما هم در ایام نوروز در کنار فرزند خود خواهید بود؟

در نوروز کودکمان را در  خواندن درس همراهی کنیم
انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

چگونه با کودک خود صحبت می‌کنید؟


گفت‌وگوکردن با فرزندان یکی از عوامل مهم در رشد هوش هیجانی و مهارت‌های فراشناختی آن‌هاست. توجه به این‌ نکته اهمیت دارد که این کار نه‌تنها منجر به پیشرفت درسی دانش‌آموزان می‌شود، بلکه منجر به رشد ابعاد شخصیتی آن‌ها خواهد شد. حالا سؤال این است: شما چگونه با فرزند خود گفت‌وگو می‌کنید؟

- فرزندم را به مدرسه می‌برم و از مدرسه می‌آورم و در مسیر رفت‌وبرگشت درباره‌ی مسائل آموزشی‌اش با هم صحبت می‌کنیم.

- وقتی فرزندم از مدرسه به خانه آمد، درباره‌ی اتفاقات مدرسه با هم صحبت می‌کنیم.

- بعد از صرف شام، زمانی را برای گفت‌وگو درباره‌ی موضوعات مختلف با فرزندم می‌گذارم.

- قبل از اینکه فرزندم بخوابد، به سراغش می‌روم و با هم حرف می‌زنیم.

- زمانی که سر کار هستم، به فرزندم تلفن می‌زنم و با هم گفت‌وگو می‌کنیم.

- معمولاً وقتی می‌خواهیم در خانه تصمیمی بگیریم، در یک جلسه‌ی خانوادگی، با هم مشورت می‌کنیم.

ممکن است هر کدام از ما روشی را برای گفت‌وگو با فرزندمان داشته باشیم؛ اما مهمْ گفت‌وگوکردن است. باید به این کار خود ادامه دهیم.

چگونه با کودک خود صحبت می‌کنید؟
انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

آذربایجان شرقی _ تبریز

راه های ارتباطی با مدیر وب سایت

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما